Agjencioni Kundėr Korrupsionit

Pėrshkrimi i kompanisė

Strategjia e punes se AKK-se mbeshtetet ne tre shtylla kryesore te cilat ndihmojne realizimin e detyrave dhe pergjegjesive qe rrjedhin nga Ligji kunder Korrupsionit si dhe ne arritjen e:

Zbatimit tė ligjit ku pėrfshihet pėrcjellja e informatave pėr korrupsion nė Prokurorinė Publike tė Kosovės si dhe hartimi i ligjeve te reja per plotėsimin e kornizes ligjore ne kete fushe;
.Parandalimit ose eliminimit tė shkaqeve tė korrupsionit permes kryerjes se deklarimit te pasurisė se zyrtareve te larte, parandalimit te konfliktit te interesave dhe regjistrimit te dhuratave ne organet qendrore; dhe
.Edukimit tė administratės publike dhe qytetarėve mbi kornizėn ligjore dhe mekanizmat aktuale anti-korrupsion, si dhe ngritjen profesionale tė stafit

Pėrmbledhje

  • Lokacioni: Prishtinė
  • Industria: e Sherbimeve
  • Kategoria: Qeveri
  • Pėrfaqėsuesi: AKK

Informata tjera

monitoron dhe mbikėqyrė zbatimin e Strategjisė kundėr Korrupsionit dhe planin e veprimit;
mbikėqyr dhe parandalon rastet e konfliktit tė interesit dhe ndėrmerr masat e parapara me ligj tė veēantė;
mbikėqyr pasuritė e zyrtarėve tė lartė publik dhe personave tė tjerė, siē parashihet me ligj tė veēantė;
mbikėqyr pranimin e dhuratave qė kanė tė bėjnė me kryerjen e detyrės zyrtare dhe ndėrmerr masat e parapara me ligj;
bashkėpunon me autoritetet publike kompetente pėr hartimin, harmonizimin dhe zbatimin e legjislacionit nė parandalimin dhe luftimin e korrupsionit;
pėrfaqėsohet nė takime ndėrkombėtare qė kanė tė bėjnė me parandalimin dhe luftimin e korrupsionit si dhe merr pjesė nė procesin e negociatave pėr lidhjen e marrėveshjeve bilaterale dhe multilaterale apo miratimin e instrumenteve ligjore ndėrkombėtare kundėr korrupsionit;
bashkėpunon me institucionet kompetente tė Republikės sė Kosovės pėr realizimin e detyrimeve qė dalin nga aktet ndėrkombėtare kundėr korrupsionit dhe ofron rekomandime pėr pėrmbushjen e detyrimeve tė tyre;
merr pjesė dhe ofron kėshilla pėr hartimin e kodit tė etikės nė sektorin publik dhe privat;
.

Tė dhėnat pėr kontakt

  • Emri i kompanisė: Agjencioni Kundėr Korrupsionit
  • Web: http://www.akk-ks.org
  • Adresa: Harta e vendndodhjes se Agjencisė Kundėr Korrupsionit
    Rruga “Nazim Gafurri\'\' Nr. 31, Prishtinė, Kosove
  • Email: info@akk-ks.org